Vormen van parkeren

Er zijn over het algemeen 2 vormen als het aankomt op parkeren op of nabij Schiphol. Je hebt de gewone parkeerservice, hierbij levert u het voertuig in bij de aanbieder waarna u vervolgens met de shuttlebus naar de terminals gebracht wordt. Een andere vorm is Valet parkeren. Bij deze vorm staat er een chauffeur te wachten bij de vertrekhallen. Zodra u hier aankomt brengen zij de auto naar een parkeergelegenheid, u kunt zelf direct beginnen aan uw vakantie of reis.

Shuttle parking

Zoals eerder genoemd levert u bij deze vorm het voertuig zelf in. U rijdt dus eerst naar de parkeergelegenheid voordat u aan uw reis begint. Vanaf deze parkeergelegenheid rijden er regelmatig shuttlebussen. Doorgaans rijden deze meerdere keren per uur, ook in de nacht.

Men heeft vaak de keuze om de sleutel in te leveren of niet. Veel mensen vinden het toch fijn om deze zelf in het bezit te houden.

Valet parking

Bij Valet parking dienen de sleutels altijd ingeleverd te worden. De chauffeur moet immers uw voertuig kunnen wegrijden naar de parkeergelegenheid. Deze vorm is een stuk duurder, niet gek, het is dan ook een stuk gemakkelijker! U kunt bij Valet parking namelijk uw auto achterlaten bij de chauffeur die u op staat te wachten bij de vertrekhallen.

Naast deze 2 hoofdvormen zijn er ook veel combinaties gemaakt. Bijvoorbeeld shuttleparking voor de heenreis, en valet parking als u terug komt. Dit zou dus inhouden dat uw voertuig klaarstaat zodra uw vliegtuig land op Schiphol. U hoeft dus bij terugkomst niet de shuttlebus te pakken om uw voertuig op te halen, dit hoeft alleen op de heenreis.

Overdekte garages

Het is uiteraard fijn als uw auto in een overdekte garage staat. Doorgaans is deze hier beter beschermt voor diefstal en andere zaken als hagel en storm en dergelijke. Bekijk dus goed of een aanbieder dit heeft als u dit belangrijk vind!